Mer information
  • Tomas Carlström
  • 031 – 755 36 15
  • Göteborg

Adress

Stigbergsliden 6

Postnr

414 14

Ort

Göteborg

Sista ansökningsdag

2018-09-30

Anställningsform

Föräldravikariat (ca13 månader)

Rekrytering / Tjänst

Kommunikatör med ansvar för opinionsbildning & presskontakter

Ett av Stadsmissionens viktigaste uppdrag är att genom opinionsbildning rikta uppmärksamhet på svåra sociala omständigheter och utsatthet i Sverige. Vi ska också verka för goda förutsättningar för idéburen sektor. Då en av våra kommunikatörer ska vara föräldraledig söker vi nu en vikarie som ansvarar för opinionsbildning och presskontakter.

Som kommunikatör på Göteborgs stadsmission ingår du i vårt insamlings- & kommunikationsteam tillsammans med specialister inom kommunikation, insamling, näringslivssamarbeten och volontärsamordning.

I dina huvudsakliga ansvarsområden ingår att:

• Driva opinionsarbete, skriva debattartiklar samt ansvara för spridning
• Vara presskontakt och stödja våra talespersoner i kontakter med media och politiker i Västsverige
• Delta i arbetet med opinionsbildning på nationell nivå tillsammans med övriga svenska stadsmissioner eller intresseorganisationer
• Delta i det gemensamma arbetet på insamlings- och kommunikationsavdelningen
• Ansvara för kommunikationen för ett av våra verksamhetsområden

VEM ÄR DU

Du har för uppdraget relevant högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av opinionsbildning- och påverkansarbete samt erfarenhet av mediekontakter. Du är en mycket god skribent och du har ett lokalt kontaktnät bland media och politiska företrädare i Västsverige. Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet från idéburen sektor samt erfarenhet av att arbeta med Indesign, Photoshop, Wordpress och SiteVision. Du har stor vana att använda sociala medier i ditt arbete.

Som person är du strukturerad och effektiv, och du är van vid att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. Du har även god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du allmänbildad och samhällsintresserad, särskilt inom de områden Stadsmissionen har verksamhet.

ANSTÄLLNINGSFORM: Föräldravikariat ca 13 månader
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 % dagtid måndag till fredag (finns även möjlighet till deltid)
TILLTRÄDE: 1 december 2018 eller enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du skickar din ansökan via vår hemsida senast 30 september 2018. Löpande rekrytering, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
KONTAKT: För frågor om tjänsten kontaktas Tomas Carlström (Insamlings & kommunikationschef) på telefonnummer 031 – 755 36 15.

OM GÖTEBORGS KYRKLIGA STADSMISSION

Göteborgs Stadsmission arbetar med att hjälpa och stödja enskilda människor som lever i utsatthet. Det har vi gjort sedan 1952. Då som nu fanns nöden - den ser bara lite annorlunda ut i dag. Vi arbetar för att kunna ge akut hjälp till dem som behöver det som mest - vare sig det handlar om avgiftning eller tak över huvudet för natten. Samtidigt vill vi ge långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktning. Det kan handla om att få växa i sin egen takt på vår arbetsträning, att få vara med i gemenskapen på ett av våra boenden eller att någon lyssnar när livet känns tungt. Det kan också handla om att få ekonomiskt och materiellt stöd, respektfull omsorg på vårt äldreboende eller en kopp kaffe och några vänliga ord när man behöver det som mest.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:
Hemsida: https://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/g-teborgs-stadsmission/

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.