Mer information
  • Katarina Wennersten
  • 031 – 755 37 90
  • Göteborg

Adress

Stigbergsliden 6

Postnr

414 14

Ort

Göteborg

Sista ansökningsdag

2018-05-27

Anställningsform

Tillsvidare

Rekrytering / Tjänst

Enhetschef till Ingseredsstiftelen

Göteborgs stadsmission växer och förändras. Vår nuvarande enhetschef går vidare mot nya utmaningar inom organisationen, så nu söker vi dig som vill jobba i ett ovanligt spännande chefsuppdrag, på ett lantligt korttidsboende med hållbarhet och ekologi i fokus.

Vi arbetar för ett samhälle där alla har en plats. Vill du vara med?

ARBETSBESKRIVNING:

Välkommen till Ingseredsstiftelsen - ett lantligt och naturnära korttidsboende med 25 platser för vuxna personer som har psykisk ohälsa i kombination med beroendeproblematik. Målsättningen är att ge individanpassat stöd och skapa struktur, vilket kan öka förutsättningen för ett bättre liv efter placeringen. Området erbjuder rogivande promenadstråk, bad, fiske, odling samt stora gräsytor som används för bland annat fotboll och andra sociala aktiviteter. Vår engagerade personalgrupp har en stark tro på våra boende och uppmuntrar nya initiativ och förslag. Läs mer om Ingseredsstiftelsen här: https://www.stadsmissionen.org/detta-gor-vi/boenden/ingseredsstiftelsen/

Som enhetschef på Ingseredsstiftelsen är du huvudansvarig för verksamhetens kvalité och utveckling. Du leder, utvecklar, följer upp och stödjer medarbetare i deras roller och dagliga arbete för att uppnå målen i respektive genomförandeplaner samt verksamhetens övergripande mål. Du lägger upp ditt arbete utifrån övergripande mål och du har budget- och personalansvar.

Vi ser ett stort mervärde i den omgivande naturen och har påbörjat ett stort utvecklingsarbete för att skapa en ekologisk och hållbar naturpark – med bl.a. stigar ner till vattnet, djurhagar, växthus, trädgårdsland, utomhusgym, utomhusscen mm. Vår förhoppning är att naturparken ska bli en källa till både rekreation och arbetsgemenskap för våra boende. Som enhetschef på Ingseredsstiftelsen kommer du att vara drivande i utvecklingen av naturparken.

Du har personalansvar för ca 20 personer. Personalgruppen består av biträdande enhetschef, samordnare, boendeassistenter, vaktmästare och kökspersonal. Du kommer ingå i en lokal ledningsgrupp med hög kompetens som ses varannan vecka. I ledningsgruppen värdesätter vi mentorskap, kollegialt stöd och chefshandledning erbjuds. Du rapporterar till Verksamhetschef för området Boende och beroende.

VEM ÄR DU

• Du är en självklar ledare som skapar engagemang och delaktighet
• Du är målinriktad, utvecklingsinriktad och bra på att ”sätta igång”
• Du är tydlig, kan sätta gränser och är konsekvent
• Du är trygg i dig själv, ansvarsfull och har förmåga att bemöta olika människor och anpassa dig till olika situationer
• Du är empatisk och du har ett stort engagemang för människor
• Du är lättsam och har humor
• Du delar Stadsmissionens värdegrund om alla människors lika och unika värde, som du kan läsa mer om här: https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

Du har socionomexamen eller annan lämplig tillståndsbärande utbildning. Du har arbetat i ledande position i flera år och du har stor vana att leda och delegera medarbetare. Du har erfarenhet från dygnet runt verksamhet och socialtjänst, gärna med erfarenhet av målgruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av utrednings och behandlingsarbete. Det är meriterande om du har kunskap och intresse för ekologi och hållbarhet. Du har god erfarenhet av och skicklighet i dokumentationsarbete och har förmåga att hantera olika IT-system.

Det krävs att du har körkort och tillgång till egen bil då Ingseredsstiftelsen inte ligger i nära anslutning till kollektivtrafik

Utdrag ur misstanke- och belastningsregistret är ett krav innan anställning kan ges.

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidareanställning
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 %
TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du skickar din ansökan via vår hemsida senast 27 maj 2018.
KONTAKT: För frågor om tjänsten kontaktas Katarina Wennersten (Verksamhetschef) på telefonnummer 031 – 755 37 90.

OM GÖTEBORGS KYRKLIGA STADSMISSION:

Göteborgs Stadsmission arbetar med att hjälpa och stödja enskilda människor som lever i utsatthet. Det har vi gjort sedan 1952. Då som nu fanns nöden - den ser bara lite annorlunda ut i dag. Vi arbetar för att kunna ge akut hjälp till dem som behöver det som mest - vare sig det handlar om avgiftning eller tak över huvudet för natten. Samtidigt vill vi ge långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktning. Det kan handla om att få växa i sin egen takt på vår arbetsträning, att få vara med i gemenskapen på ett av våra boenden eller att någon lyssnar när livet känns tungt. Det kan också handla om att få ekonomiskt och materiellt stöd, respektfull omsorg på vårt äldreboende eller en kopp kaffe och några vänliga ord när man behöver det som mest.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:

Hemsida: https://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-kyrkliga-stadsmission

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.