Mer information
  • Ulrika Thieme Högberg/Maribel Basualdu Raneskog
  • 0317553675/3678
  • Göteborg

Adress

Stigbergsliden 6

Postnr

414 14

Ort

Göteborg

Sista ansökningsdag

2018-03-25

Anställningsform

Vikariat

Rekrytering / Tjänst

Samordnare till barn, unga & familjeenhet

Göteborgs Stadsmission söker dig som vill vara med och utveckla och arbeta med familjestödjande insatser samt samordna våra aktiviteter

En av våra medarbetare ska vara föräldraledig och därför söker vi en vikarie till vår barn, unga och familjeenhet på Drottninggatan, Göteborgs Stadsmission. Ett mål som enheten har är att erbjuda mötesplatser med kostnadsfria aktiviteter för barn, unga och familjer som lever under ekonomisk och/eller social utsatthet. Aktiviteter som erbjuds på enheten genomsyras av ett barnperspektiv och vi arbetar för att ge barn, unga och familjer ett konkret stöd, hopp och en gemenskap.

Stadsmissionen arbetar för en stad där alla har en plats. Vill du vara med?

ARBETSBESKRIVNING

Tillsammans med kolleger är du med och utvecklar samt genomför familjepedagogiska insatser och föräldrastöd som stärker familjens egna resurser i syfte att främja hälsa och livskvalitet. Du är också ansvarig att samordna, planera och organisera aktiviteter under året för de barnfamiljer som vi har kontakt med. Verksamheten pågår året runt men tre stora uppdrag utmärker sig. Den ena är våra familjedagar, då vi under fem veckor erbjuder de barn och föräldrar vi träffar att få åka iväg till en lägergård en vecka. Du ansvarar för det förberedande arbetet - t.ex. rekrytering av fritidsledare samt antagning av de deltagare som söker till familjedagarna. Under lägerperioden är du ansvarig teamledare på plats på lägergården. Förutom rent administrativa uppgifter kommer du att vistas mycket ute i verksamheten. Den andra stora händelsen är julhjälpen, där vi tar emot ansökningar om ekonomiskt stöd i form av pengar eller julklappar. Du ansvarar för organisering och planering, vilket bland annat innebär kontakt med företag, schemaläggning samt skapande av julklappsbutik. Den tredje är en mötesplats för unga och familjer som vi planerar att starta upp nu i vår, och som kommer vara återkommande en kväll varannan vecka.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som med entusiasm arbetar målinriktat och ser möjligheter i det mesta samt har förmåga att utifrån en helhetssyn vara med och utveckla verksamheten. Du ska ha stor drivkraft, vara en igångsättare och tycka om att arbeta och leda i team. Vi utgår ifrån att du har ett hälsofrämjande förhållningssätt, ett tydligt barnperspektiv och ser olika möjligheter till att utveckla aktiviteter som stärker familjens egna resurser i syfte att främja hälsa och livskvalitet. Du är van att samverka med andra aktörer samt att hålla i presentationer. Du är strukturerad, men samtidigt flexibel och du är skicklig på att formulera dig i tal och skrift. Du delar Stadsmissionens värdegrund som utgår från principen om alla människors unika och lika värde.

Vidare är du socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har ett par års yrkeserfarenhet från socialt arbete med målgruppen. Erfarenhet av familjearbete och lägerverksamhet är önskvärd. Utbildning i ABC, eller annan föräldrastödsutbildning, är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt personlig lämplighet.

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Utdrag från misstanke och belastningsregistret är ett krav innan anställning kan erbjudas.

ANSTÄLLNINGSFORM: Vikariat ca 1 år
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 % dagtid + några kvällar i månaden. Helgarbete förekommer.
TILLTRÄDE: 1 juni 2018 eller enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du är varmt välkommen med din ansökan senast 25 mars 2018 via vår hemsida. Anställningsintervjuer planeras att hållas 3, 4 och 10/4.
KONTAKT: Har du frågor får du gärna kontakta Ulrika Thieme Högberg (Teamledare) på tfn 031-755 36 75 och Maribel Basualdu Raneskog (Verksamhetsutvecklare) på tfn 031-755 36 78

OM GÖTEBORGS KYRKLIGA STADSMISSION

Vi är en idéburen organisation som arbetar med människor som lever i utsatta livssituationer. Vi tror på alla människors lika värde och vi vill göra samhällsnytta genom att stötta människor som lever under svåra omständigheter, och hjälpa dem till en värdig och meningsfull tillvaro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:
Hemsida: http://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-kyrkliga-stadsmission

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.