Mer information
  • Ann-Helen Sköld
  • 031-755 36 30
  • Göteborg

Adress

Stigbergsliden 6

Postnr

414 14

Ort

Göteborg

Sista ansökningsdag

2018-04-01

Anställningsform

Tillsvidare, 6 mån prov

Rekrytering / Tjänst

Behandlingsassistent till Stigbergets boende

Nu söker vi dig som delar Stadsmissionens värdegrund och som har ett genuint intresse av att stödja personer med olika livshistorier och behov.

Stadsmissionen jobbar för ett mänskligare samhälle. Vill du vara med?

ARBETSBESKRIVNING

Stigbergets boende är ett boende för vuxna personer med substansberoende och ibland psykisk och fysisk ohälsa. Boendet är avtalsfinansierat och placering sker efter beslut av socialtjänsten. Vi finns till för personer som önskar stöd i drogfrihet, såväl under en kortare period som på längre sikt. På boendet värnar vi om en trygg, inkluderande och drogfri miljö och vi strävar ständigt efter att förbättra vår verksamhet utifrån de boendes synpunkter och idéer. På Stigberget erbjuds stöd- och motivationssamtal, aktiviteter, tematräffar och utflykter. Personalen är utbildad bland annat i MI och Återfallsprevention. Boendet har 19 medarbetare, är bemannat dygnet runt och ligger i centrala Göteborg. Läs gärna mer om Stigberget: https://www.stadsmissionen.org/detta-gor-vi/boenden/stigberget/

Arbetsuppgifterna innebär att vara en del i ett delat kontaktmannaskap där stöd och motivationsarbete är den huvudsakliga arbetsuppgiften. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentationsansvar, psykosocialt stöd samt att tillse drogfrihet i boendemiljön. Du kommer även samverka med andra verksamheter inom Stadsmissionen, med externa vårdgivare samt med myndigheter för den enskildes bästa.

Stigbergets boende ska genomsyras av hög kvalité för dem vi är till för. I din roll som behandlingsassistent har du en viktig roll i att skapa en innehållsrik verksamhet och vara ett pålitligt stöd till våra boende. Vi erbjuder dig utvecklande och självständiga arbetsuppgifter i en organisation som formas av engagemang, kompetens och medkänsla.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har ett professionellt och engagerat förhållningssätt gentemot boende och kollegor. Du är flexibel och stresstålig samt har förmågan att skapa en trygg och lugn atmosfär för våra boende. Verksamheten utgår ifrån de boendes behov, det fordras därför att du är inlyssnande och kan härbärgera känslor samtidigt som du kan sätta gränser på ett tydligt och konsekvent sätt. Vidare har du en tro på människors möjlighet till förändring och egenkraft. Du behöver vara trygg i dig själv och gilla att jobba tillsammans med andra. Och du delar vår värdegrund, som baseras på principen om alla människors unika och lika värde, som du kan läsa mer om här: https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

Vidare har du en 2-årig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete eller är socionom, socialpedagog eller har annan högskolexamen som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska ha tidigare yrkeserfarenhet inom socialt arbete med personer med beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa, gärna från HVB-hem. Vi ser gärna att du har yrkesrelaterade vidareutbildningar som ex Motiverande samtal (MI) eller Återfallsprevention (ÅP) och är van vid att hantera IT-baserad dokumentation. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort, såväl som språkkunskaper utöver svenska och engelska, är meriterande.

Utdrag från misstanke och belastningsregistret är ett krav innan anställning kan erbjudas.

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

ANSTÄLLNINGFORM: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 % med dag, kväll och helgtjänstgöring.
TILLTRÄDE: Snarast, eller enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 2 april 2018.
KONTAKT: Ann-Helen Sköld (Enhetschef) 031-755 36 30

OM GÖTEBORGS KYRKLIGA STADSMISSION

Vi är en idéburen organisation som arbetar med människor som lever i utsatta livssituationer. Vi tror på alla människors lika värde och vi vill göra samhällsnytta genom att stötta människor som lever under svåra omständigheter, och hjälpa dem till en värdig och meningsfull tillvaro. Inom vår organisation arbetar idag ca 300 professionella, kompetenta och engagerade medarbetare.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:
Hemsida: http://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-kyrkliga-stadsmission

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.