Mer information
  • Madeleine Barrling
  • 031- 755 37 57
  • Göteborg

Adress

Stigbergsliden 6

Postnr

414 14

Ort

Göteborg

Sista ansökningsdag

2018-02-11

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Rekrytering / Tjänst

Boendeassistent till Bostad först

Bostad först ger människor i hemlöshet med psykosocial problematik, en möjlighet till permanent boende i egen lägenhet. Utgångspunkten är att man först får ett tryggt boende, därefter får personen det stöd som behövs för att boendet ska fungera.

Stadsmissionen arbetar för en stad där alla har en plats. Vill du vara med?

ARBETSBESKRIVNING

Som boendeassistent på Bostad först arbetar du med att stötta boende i deras lägenheter, med hyreslagen som grund. Vi arbetar teambaserat, där teamen har en case management-profil och är utbildade i MI och lågaffektivt bemötande. Teamen utgår alltid från den enskildes behov enligt Bostad Först-metodikens åtta grundprinciper:

• Bostad är en mänsklig rättighet
• Rätten till val och självbestämmande
• Bostad och behandling ska separeras från varandra
• Stöd riktas mot återhämtning
• Stödet baseras på skademinskning
• Aktivt engagemang utan tvång och fostran
• Deltagarstyrt stöd utifrån individens styrkor, behov och egna mål
• Flexibelt stöd under så lång tid som personen själv vill och behöver

Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Arbetet innebär även samverkan med Fastighetsägare och Socialtjänsten, som är vår uppdragsgivare.

Läs gärna mer om arbetsuppgifterna i en intervju med en av våra fantastiska Boendeassistenter här: https://www.stadsmissionen.org/det-viktigaste-ar-att-personen-mar-bra-och-ar-dar-man-vill-vara/

VEM ÄR DU?

Tjänsten kräver att du är ansvarskännande, har god samarbetsförmåga, är flexibel och tar egna initiativ. Du är empatisk och lyhörd för andra människors behov. Vidare ser du möjligheter, du har en positiv grundsyn samt ett intresse och ett engagemang för människor. Rätt person för tjänsten är engagerad, kan engagera och vågar ge alla en ny chans.

Vidare är du socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, t.ex. med inriktning mot beteendevetenskap, socialt arbete eller missbruksbehandling. Du har kunskaper inom Bostad först och hemlöshet. Erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Körkort är ett krav.

Vår värdegrund utgår från principen om alla människor unika och lika värde. Vi vill att du delar värdegrunden med oss, som du kan läsa mer om här: https://www.stadsmissionen.org/om-oss/var-vardegrund/

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidareanställning
TJÄNSTGÖRINGSGRAD: 100 %, måndag-fredag kl. 8-16.30
TILLTRÄDE: Snarast eller enligt överenskommelse
ANSÖKAN: Du är varmt välkommen med din ansökan senast 11 februari 2018 via vår hemsida. Urval kan komma att ske löpande.
KONTAKT: Madeleine Barrling (Enhetschef Bostad först) 031- 755 37 57.

OM GÖTEBORGS KYRKLIGA STADSMISSION

Vi är en idéburen organisation som arbetar med människor som lever i utsatta livssituationer. Vi tror på alla människors lika värde och vi vill göra samhällsnytta genom att stötta människor som lever under svåra omständigheter, och hjälpa dem till en värdig och meningsfull tillvaro. Inom vår organisation arbetar idag ca 300 professionella, kompetenta och engagerade medarbetare.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier:
Hemsida: http://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-kyrkliga-stadsmission

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Göteborgs Stadsmission gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.