Mer information
  • Emma Anderberg/Maribel Basualdo Raneskog
  • 0317553760/78
  • Göteborg

Adress

Drottninggatan 33

Postnr

411 14

Ort

Göteborg

Sista ansökningsdag

2017-11-26

Anställningsform

Vikariat

Rekrytering / Tjänst

Ungdomskuratorer till Drottninggatans Unga forum

OM OSS: Två av våra medarbetare ska vara föräldralediga och därför söker vi två vikarier till vår ungdomsverksamhet Unga forum på Drottninggatan, Göteborgs Stadsmission. Drottninggatan har som mål att erbjuda mötesplatser med kostnadsfria aktiviteter för barn, unga och familjer som lever under ekonomisk och/eller social utsatthet. Aktiviteter som erbjuds på Drottninggatan genomsyras av ett barnperspektiv och vi arbetar för att ge barn, unga och familjer ett konkret stöd, gemenskap och hopp.

OM TJÄNSTEN: Unga forum är en verksamhet för unga mellan 16-25 år som består av tre delar, en mötesplats, gruppverksamhet och individuell kontakt. Vår målgrupp är unga som behöver stärka sitt psykiska och fysiska immunförsvar och målet är att rusta dem med verktyg för framtiden och öka förutsättningar för god hälsa. Vår förhoppning är att de unga som kommer till oss ska öka sin kraft, energi, mod och glädje. Unga forum arbetar efter ett hälsofrämjande tänk och tror på att förstärka ungdomens egen vilja, motivation och resurser. Verksamheten bygger på tre viktiga utgångspunkter:

• Att förmedla hopp och synliggöra möjligheter för positiv förändring.
• Att jobba (tillsammans) med att öva och handla för att röra sig framåt mot ett önskat läge.
• Att vårt arbete utgår från forskning om fysisk och psykisk hälsa och det salutogena perspektivet.

Samarbete med andra aktörer utifrån ett ungdomsfokus är en viktig del i arbetet. Vidare dokumenterar, utvecklar och utvärderar vi verksamheten. Du kommer också att delta aktivt i enhetens kvalitets- och utvecklingsarbete. Arbetsgruppen består idag av fyra medarbetare och arbetet utgår från våra lokaler på Drottninggatan.

Tjänsterna gäller två föräldravikariat under cirka ett år med start i januari och april eller enligt överenskommelse, omfattning är 100 % förlagd till dagtid och minst en kväll per vecka. Helgarbete kan förekomma.

OM DIG: Tjänsten kräver att du är socionom, socialpedagog eller annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt samt att du har ett par års yrkeserfarenhet från socialt arbete med målgruppen. Tjänsten förutsätter att du är en drivande person och att du har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är bekväm med att hålla i grupper och föredrag och van att samverka med andra aktörer. Du är strukturerad, men samtidigt flexibel och du tar stort ansvar för ditt arbete. Du behöver ha en nyfikenhet i ungdomsfrågor. Vi förväntar oss att du vet vilka insatser som finns att tillgå i samhället samt att du är duktig på att formulera dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete samt erfarenhet av att arbeta utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt personlig lämplighet.

Vi strävar efter en jämlik könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Du som erbjuds anställning måste visa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Har du frågor får du gärna kontakta Emma Anderberg, enhetschef 031- 755 37 60 eller Maribel Basualdo Raneskog, teamledare för Unga forum och verksamhetsutvecklare 031 – 755 36 78.

Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan idag, men dock senast 26 november.

Vi undanber oss vänligen men bestämt alla typer av erbjudanden om stöd i rekryteringen och annonsering.

Göteborgs stadsmission är en idéburen organisation som arbetar med att hjälpa och stötta människor i vår stad som lever i utsatthet. Vi verkar inom flera olika områden, där det finns människor som har behov av hjälp. Inom vår organisation arbetar idag ca 300 kompetenta och engagerade medarbetare. Läs gärna mer om oss på vår hemsida eller följ oss på våra sociala medier.
Hemsida: http://www.stadsmissionen.org/
Facebook: https://www.facebook.com/GbgStadsmission/ och https://www.facebook.com/ungaforumgoteborg/
Linkedin: https://se.linkedin.com/company/g-teborgs-kyrkliga-stadsmission